.

"While we teach our children all about life, our children teach us what life is all about..."

"Amíg mi megtanítjuk gyermekeinket az élet dolgaira, Ők megtanítanak minket arra, miről is szól az élet..."

2010. szeptember 15., szerda

Vedono jart nalunk

Angliaban az ujszulotteket 1 hetig minden nap latogatja egy vedono, (angolul health visitor), utana hetente 1x 1 honapig, aztan 3 eves korban jon megint.

Ma volt ez a nap.

Kerry a kedves fiatal neni bejott felpakolva minden erdekes dologgal…

Merleg, centi(muanyag allo rud, rajta egy lapat a tetejen hogy a buksi pont meddig er), jatekok, konyvek,zsirkretak, matricak.

Leult a szonyegre. Lizzy betelepedett az olebe, es odabujt hozza.

Itt kezdodott Kerry vedoneni olvadasa:)

Aztan jottek a kerdesek:

eszik-e egyedul

oltozik-e egyedul

vetkozik-e egyedul

milyen a tarsas viselkedese

Szobatisztasaggal hogy allunk

hogy alszik

hogy eszik

mennyit iszik

jatszik-e egyedul

rajzol-e (harom eves korban egy kort es egy ikszet kell tudniuk rajzolni…mi a korrel jok vagyunk, ikszet nem probaltunk..)

megosztja-e a jatekait

lat-e jol

hall-e jol

ilyenek…..Aztan elovett egy konyvet es megkerte Lizzyt, hogy keresse meg a katicat mindegyik lapon.A kis diszno katicak egyre kisebbek voltak, es egyre jobban el voltak dugva a rajzon…Lizzy azelott kiszurta oket, mielott en meglattam volta:)

Jottek a gyongyok.Lizzy eleteben nem fuzott meg gyongyot…de most, mintha igy szuletett volna, hip hopp felfuzott 6 fagyongyot a cipofuzore.

Aztan kaptunk 9 muanyag kis szines macit. A feladat szin szerinti szortirozas volt.Lizzy azonnal vette az akadalyt.

Fa-puzzle….szinten pik-pakk kiraktuk.

Jott a meres.Lizzy odaallt, kihuzta magat, pocakot ki..es a lapat a rud tetejrol hopp leesett…a rud 110-ig van…a lapat mar nem fert a tetejere, 111cm-t mert a noci.Hozzatette, hogy 7 eve dolgozik vedonokent, es Lizzy a legmagasabb 3 eves akit eddig latott.(Nem lepett meg…)

Aztan jott a merleg..igen..jot mertem neki 2 napja.26.7kg.

Azt a tanacsot kaptuk, hogy a delutani alvashoz csak a fele tejecsket adjam neki oda, mert nem akarjuk, hogy durvan nojon tovabbra is..ha lehet, ne kapjon annyi tejtermeket. (mi joghurtot, sajtot, tejcsit minden nap fogyasztunk…lehet, hogy ettol ilyen nagy?????)

Aztan mikor vegeztunk a meresekkel Lizzy elrohant es elkezdte behordani a nappaliba a jatekait, es mutogatta meg egyenkent Kerrynek.

Jatszottak, nevetgeltek, es kozben Kerry dicserte Lizzyt, hogy csodalatos viselkedese van, latszik, hogy mennyit foglalkozunk vele, latszik, milyen jol neveljuk, hogy ennyire kozvetlen, es kedves  es biztonsagban erzi magat egy vadidegennel, es hu, es haa, es mennyire tunderi es edes, es soha nem szoktak neki puszit adni a gyerekek akikhez megy, Lizzy meg osztotta oket:)

Mikor elment Lizzy olelest adott, puszit adott, es az ablakbol integetett kiabalva, hogy bye Kerry!!!!!

A lanyom egy angyal.P1180605

2 megjegyzés:

  1. Okos, ügyes nagylány! És ez még csak a kezdet...anyuci mellkasa pedig jobban nem is dagadhat! :)))))

    VálaszTörlés
  2. Nálunk nem jár védőnő, mi sem megyünk! Azértsem! :)
    Most, hogy mondod: lehet, hogy Milut is a tejtermékek "pumpálják" A heti 20-30 dkg sajt a min., plussz minden nap valami tejes dolog. Joghurt, krémtúró, túró rudi. reggel este 3 dl kakaó. Ő is 107 cm, de "csak 18,5 kg.
    Lizzy nagyon ügyes! A szövege meg imádnivaló! :)

    VálaszTörlés