.

"While we teach our children all about life, our children teach us what life is all about..."

"Amíg mi megtanítjuk gyermekeinket az élet dolgaira, Ők megtanítanak minket arra, miről is szól az élet..."

2010. szeptember 6., hétfő

Az angol egeszsegugy

Aki hallott mar anyazni panaszkodni az itteni dolgokkal kapcsolatban, az tudja, hogy ket sarkalatos pontja van Anglia hianyossagainak.

1: Eheto etelek hianya

2: Egeszsegugy

Az egyes pontot most nem vesezem ki, ha nem banjatok, de ha erdekel valakit tuzetesebben akkor majd szentelek neki egy kulon bejegyzest a kesobbiekben.

Tehat Egeszsegugy.

Azzal nincs (es foleg 3 eve sem volt) bajom, hogy a szules ingyenes, es a kenopenzt itt nem ismerik a korhazakban, megis jo az ellatas…A kaja a korhazban inycsiklandozo illatu, es normalis meretu. Allandoan tokeletes homersekleten tartva, es rendesen felszolgalva a betegeknek.

A minap a kezembe akadt egy betegeknekosztogatott kerdoiv a benti (korhazi) menurol es a menut oszto szemelyzetrol.

Gyorsan lefotoztam, mivel meg akartam mutatni Timinek.Mikor Apu legutobb korhazba kerult (pont otthon voltam,igy volt alkalmam megtapasztalni a Del Pesti Korhazat belulrol…..) mindenkinek mondogattam, hogy nalunk a korhazan igy meg ugy, de ami nekem termeszetes volt,az masnak nagyzolas es felvagas lehetett igy utolag…es talan el sem hittek…

P1200748

De most nem is a korhazrol szerettem volna meselni….

Szoval ma elmentem Micivel a korzetihez,(a gyerekeket itt nem gyerekorvos nezi, hanem ugyanaz a korzeti, aki a felnotteket, megcsak kijelolt korzetink sincs, mindig ahhoz megyunk,aki eppen rendel) mert az arcan levo pottyok mar nagyon idegesitenek, es mivel se nem ekcema, se nem allergia kertem beutalot a dermatologiara a korhazba.

A noci azonnal irt egy levelet a gepben, azt kinyomtatta, elfaxolta a korhazba, es en meg vartam, hogy megkapom a beutalomat.

Na nem igy mukodik.

Ezen a heten (de max 5 napon belul) kapni fogok egy levelet a korhazbol egy idoponttal es egy koddal,es ha az az idopont nem felel meg nekunk, akkor a kapott kodot beutom a korhaz internetes idopontfoglalo rendszerebe(!!!!!) es nezek magamnak megfelelo idopontot. Azt komfirmalva  kuld majd a korhaz egy masik levelet, hogy elfogadtak, megerositik.

7 eve vagyok itt, es nem konnyu meglepni engem, de ennek sikerult .

Aztan beszeltem neki egy kicsit Lizzy majmocskas labujj-tartasarol, o behivott egy ortoped-dokit ( epp volt egy szabadon….mazli) az ranezett, megtapizta a gyermek talpat, labujjait felhajtotta, lehajtotta, Mici kacagott… majd kerte, hogy menjen par lepest…ment…

Doki felallt,aszonta: nem kell aggodni, kutya baja a gyereknek,ez egy reflex, nehany gyereknel tovabb tart kinoni, de nem szervi baj,es nem marad igy, max 10 eves korara magatol korrigalodik.

Nem kell ortoped cipo, nem kell itthon szobacipoben kozlekednie, el fog mulni ez a kapaszkodo reflex.

Megnyugodtam

Mar csak a pottyoket akarom eltuntetni az arcarol, es a karjarol, es boldog leszek.

Szoval ok, hogy mindenre paracetamolt adna,az orrszivo ismeretlen szamukra, (sot, naci kinzoeszkozkent tekintenek ra, es arra, aki hasznalja, en spec egyszer probaltam elmagyarazni a korzetinek a hasznalata elonyeit, de a halalra valt arcan lattam, hogy semmi ertelme tovabb ragoznom,ugyis gyerkgyilkosnak tart…..), es amig nincs valami igazan komoly bajod,addig nem is irnak fel gyogyszert, de azert vannak jo dolgok is ebben a fura angolegeszsegugyben….

(Erdekessegnek irom,mert ide tartozik: a felirt gyogyszereknek £7-os egysegara van,akar orrcsepprol van szo, akar szivgyogyszerrol.Ha a doki felir 4 gyogyszer, akkor 4x kell kifizetni a £7-ot. Neha erdemes elotte megkerdezni a gyogyszertarost, mert egy orrcsepp kb £1.40..ugyanaz, amit a doki felir..szoval veny nelkul olcsobb par dolog.

A gyereknek 16 eves korukig ingyenes az osszes gyogyszer,a fogamzasgatlo teljesen ingyenes mindenkinek,es varandos anyukanak ingyenes az osszes gyogyszer egesz addig,mig 1 eves nem lesz a baba.

Na? Mas,mint otthon,mi?

4 megjegyzés:

  1. Persze hogy más mint itthon,de ennyire!
    Végül is mi lett Micikém pöttyeivel?
    Apu

    VálaszTörlés
  2. Igen ez engem is érdekel majd!! Meg, hogy mikor állsz szóba velem msn-en? Ha vége a nyárnak ott is?:)

    VálaszTörlés
  3. Ja, és engem a kajás beszámoló is! :)

    VálaszTörlés
  4. Igen, a kajás beszámoló miatt kezdtem el én is írni... El ne felejtsd!

    Ami az egészségügyet illeti ott Nálatok... Hát igen... Szerintem mi sose fogunk itt tartani... Mondjuk nálunk meg van kolbász. Ja és túrórudi. :)Viccet félretéve, én irigykedve olvastam.

    VálaszTörlés