.

"While we teach our children all about life, our children teach us what life is all about..."

"Amíg mi megtanítjuk gyermekeinket az élet dolgaira, Ők megtanítanak minket arra, miről is szól az élet..."

2011. június 14., kedd

Fülgyulladás és agybaj a köbön

Micinek fülgyulladása van.
Eddigi pályafutása során soha nem látott magasságokat üt meg a láza, tartósan 40 fok körül képes lenni, én meg küzdök, hogy minden ismert módon levigyem neki.

Eszközeim:
Hűtőfürdő:
amúgy is remeg és fázik folyamatosan, konkrétan gyilkosságnak érzi a hűvös vizet.. és sír, ettől öklendezik, ettől hány, amit ugye nem akarok, mert a gyógyszer inkább maradjon odabent...szóval hűtőfürdő kihúzva

Paracetamol/ibuprofen/algopyrin:
Felváltva nyomom neki 4 óránként mert fája feje, és magas a láza, esténként illetve éjjel kúp formájában, nappal pedig szirupban. Papírra írom, mikor mit kapott, már rég nem tudom fejben tartani.

Antibiotikum:
Minden 4 órában egy 20 perces műsort adok elő csupa jókedvvel..kell hozzá egy kanál iszonyat ízű antibiotikum, 1 falat nutella, vagy lekvár, 1 kis pohár víz, és valami izgalmas dolog, ami eltereli a figyelmét. Ez nem a lázcsillapításra van, de muszáj.

Takaró-elvétel, lemeztelenítés:
Mici imádja a vastag paplanját, és nem akar huzattal aludni, főleg nem pucéran.De muszáj, mert ezzel segíthetek a háznak lemenni..Magas láza miatt hisztis és sírós, de ha sír lásd fent...hányás lesz belőle, mikor is buktam a gyógyszert, szóval nem szabad megríkatni. Észérvekkel próbálok hatni---nem sok sikerrel, mert sokszor alig van magánál.

Szellőztetés:
Mindig rányitom az ablakot, amit kikér magának......de muszáj.

Egy szó,mint száz:
nincs könnyú dolgom.
Ma volt egy 3 órás intervallum, mikor jól volt, és kimozdultunk az utcára, azt hittem megúsztuk a nehezét, de naív voltam:(

Nem ettem egész nap, mert nem hagyhatom egyedül egy percre sem, ő pedig a hálószobában fekszik egész nap..ha magára hagyom tuti öklendezni kezd valamiért, vagy kiált, hogy fáj a hasa, vagy hogy olvassak, vagy hogy csak úgy egyszerűen bújjak oda...
és nincs 2 percem inni egy pohár vizet se.
Most Hableányt néz a hátam mögött, gyorsan betettem egy kis csirkehusit a sütőbe, és írok, hogy mi van, mert skypeolni sincs nagyon időm...
Ennyi.
Antibigyónak 2 nap kell,mire hat...holnap elvileg jobban kell lennie Pocoknak.Majd írok.

Kelemen Gabi (Rajmond anyukája) barátnőm vásárolt nekünk a tescoban ma, tegnap Ákos barátunk hozta el az antibiotikumot a gyógyszertárból, mert mire Gyuri ideért a munkából már késő lett volna.
Jó, hogy vannak barátaink a közelben, akikre számíthatunk ha baj van.

1 megjegyzés:

  1. Sajnálom, hogy beteg Lizzy! :(
    Mielőbbi jobbulást/gyógyulást neki, Neked pedig kitartást!
    Egyél, hogy legyen erőd!
    Egy kis tipp egy gyerekápolótól: a hűtőfürdőt próbáld úgy megcsinálni, hogy kb. a mellkasáig érjen a víz és Neki kellemes legyen a hőmérséklete. Nem kell, hogy hűvös legye, nem kell bele hideg vizet engedni. Egyszerűen hagyd addig játszani amíg kezd kihűlni.
    Nekünk ez nagyon bevált, tudod Milu is 40 fokos lázakat produkál egy sima náthától is.
    Így eddig mindig kibírta és nem kapott sokkot a hideg víztől sem.
    Gyógypuszikat küldjük!

    VálaszTörlés