.

"While we teach our children all about life, our children teach us what life is all about..."

"Amíg mi megtanítjuk gyermekeinket az élet dolgaira, Ők megtanítanak minket arra, miről is szól az élet..."

2011. február 3., csütörtök

Örökségünk

Lizzy az apjára hasonlít külsőleg leginkább.
A természete inkább az enyémre emlékeztet, és a szeme állítólag az enyém, szerintem viszont Gyurié.
Egy valamit azonban egyenlő arányban örökölt tőlünk...az allergiát, és a vele járó sok sz*rt.
Tegnap ekcéma klinikán voltunk, mert viszkető száraz folt van a csuklóján...eddig nem volt ott.
Ilyenje eddig nem volt egyáltalán.
Most van.
A diagnózis természetesen ekcéma, ami a keratosis pilaris (kis dudoros pöttyök a bőrén) gyakori velejárója, és ott azonnal hozzá is tették, hogy allergiavizsgálat nélkül is szinte tuti, hogy szénanáthája is van.
Talán kinövi, talán nem.
Ha nem, talán asztmás is lehet majd (NEM LESZ).
Így ellepték a fürdőszobát a bőrápoló oljaos fürdetők, és kihajítottam a habzó eper/mangü/barack/rágógumi/ illatú fantasztikus pampucokat.
A napi krémezős rutinunkba belevettük az ekcéma-krémmel való kezelést is, ami úgy látszik működik, mert 4 kenés után már nem vakarja a csuklóját.
A téli hónapokban természetesen rosszabb az összes bőrbaja, szóval lassan enyhülniük kell majd, ahogy melegszik az idő.

Azt mondták, hgy két szénanáthás és keratosis pilaris-os embernek (mert persze mindetten azok vagyunk Gyurival, és nálam a családban szintén jelen van) 99%, hogy érzékeny bőrű és nyálkahártyájú gyermekük születik...
De könyörgöm, mászkáljon úgy az ember családalapítás előtt, hogy csak egészségügyi kérdőív kitöltése után randizik valakivel??
Gyurinak a szeme és a fogai nagyon egészségesek amúgy, kérem szépen az illetékeseket, hogy ezt Lizzyn is lássuk a jövőben, ha már a bőre nem síma, mint a selyem

2 megjegyzés:

  1. Jaj kérem, nem láttad a Jóbariban, hogyan kell apát keresni??? Monica és Chandler tudta:) Mégsem úgy jött össze. Na de komolyra: nem vagyunk beoltva az ellen, hogy bármi baja legyen a gyerekünknek. De ismersz: CSAKAZÉRTIS! Elmúlik! Puszillak, és kencézzetek, használ!

    VálaszTörlés
  2. Mint 20 éve ekcémás nagyon nagyon megértelek, és a "jaj csak rajta ki ne jöjjön" parát is, Dorkának is pont itt, és pont ekkora foltja volt nemrég... Valóban, télen rosszabb, de a nyár sem tünetmentes teljesen, én egy ideje elhagytam a szteroidos krémet, és ugyan így neheebb, macerás, és nem iszom tejet :( De sok negatív dolgot olvastam ezekről.
    Drukkolok, hogy Lizzy-nek legalább ez a része kinőhető gond legyen!!
    És millió puszi neki!

    VálaszTörlés