.

"While we teach our children all about life, our children teach us what life is all about..."

"Amíg mi megtanítjuk gyermekeinket az élet dolgaira, Ők megtanítanak minket arra, miről is szól az élet..."

2010. december 14., kedd

Nincs alibim..

hogy miért nem írok, csak úgy nem volt kedvem, inkább játszottam Micivel, meg sétáltunk nagyokat mostanában…Persze az is közrejátszik egyébként (csak hogy a gyerekre is kenjem a dolgot), hogy ha bekapcsolom a gépet azonnal jön, és Csipet Csapatot akar nézni.Igen, el tudom neki magyarázni, hogy most Anya használja a gépet, de akkor meg itt szakért, és sorra kérdezget mindent..

Miért írsz? Kinek írsz? Mi van ezen a képen? Miért ezt a képet teszed ide?Mutass kutyusos képet! éstaböbbi, éstaöbbi….

Most mindjárt éjfél…Eddig bankoltam, és most írok egy kicsit, aztán húzok lefeküdni----

Kellemes 5-6 fokok vannak, de Szentestére hideget, havat mondanak, mínusz 10 fokkal riogatják a népet jövő hétre..

P1230568Niki és Reni összeszerelték Mici KArácsonyi ajándékát…amit jól letakarva elbarikádozva dugdosok a hálószobában.Egyszer kérdezte, mi az, elmondtam, hogy karácsonyi ajándék, csak akkor kapja meg, ha a karácsonyfán megszólal a csengettyü-azóta nem zaklat vele. Néha elmegy mellette, odalöki, hogy majd KArácsonykor megnézi, és kész…én bezzeg alig bírom ki, hogy ne adjam oda  hamarabb….

P1230602Magyarázat a képhez:

Lizzy mindenből játékot csinál, és kitalál, költ, mesél.Itt éppen a patkányok a tengeren sodródnak kis csónakokban..a színes rudak halak!(ha nem lenne világos)

P1230603

Itt egy buszban ülnek az egerek…(amúgy a kis mütyürös szekrénykémből kirámolta a fiókokat, így lett buszMosolygó arc )P1230604P1230606P1230610És végül az orchideám…ami folyamatosan és állandóan virágzik, most is ezer bimbó van rajta, és nem tudom hova tenni, mert az ablakban a kilóméteres hajtásoktól nem fér el, ha hozzányomom valamihez akkor letörik a bimbója, de fényben legyen, kapjon napot….peeersze…komolyan, ha rávinne a lélek kihajítanám, bármilyen szép…

És hát a csokitorta…

a magyar család nem tudott átjönni,mert betegek a lányok (Flóra és Bori). így a csokitorta ránk(rám,mert Mici nem eszik sütit) maradt…

Durva, de nem bírtam megenni 2 nap alatt, inkább átvittem 4 szeletet a szomszéd német lánynak, akinek az Apukája hozott nekem múltkor német csipszet, és csavarokat a biciklim mozgó üléséhez.

Ezen kívül semmi nem történik,

LILInek nagyon örülünk, annnak is, hogy végre írt, és a híreknek is, amikkel meglepett.

Lizzy most új krémet kapott a bőrére, más hatóanyagút, kellemesen hidratál, színezék és illatmentes, fürdővizébe sem használok buborékosítót, abba is speckó fürdető tejet öntök, figyelem az apró jeleket, hátha erre is érzékeny, bár nem úgy tünik.

JA, képzeljétek, pár napja kimondja az L hangot!

viLLany, Lizzy (nem Jizzi) haLacska….

olyan ugyes…

És tegnap egész nap angolul beszéltem hozzá, a vezényszavakat hibátlanul érti.

tudja, mit kell csinálni, ha azt hallja, hogy sit down, stand up, give me your hand, can I have it?do you need a wee?

és ha megkínálom , hogy:

Would you like a banana? akkor vagy yes please-zel, vagy no thank you-val válaszol…

okos, ugye?

na futok, felébredt, hív.

Jóéjt.

1 megjegyzés:

  1. Gigikém! Nem baj, hogy nem írsz gyakrabban, nem kell naponta. Lányoddal való foglalkozás mindennél fontosabb. Látod! Meg is van az eredménye pl. az angol kifeejezések betanulásában. Csak így tud hamarosan beilleszkedni a közösségbe, a környeeezetébe, hiszen nem lesz örökké melletted, az angol gyerekekkel kell együtt lennie.
    Nálunk minden rendben, a hó kicsi, a hideg nagy.Cupp, dédiék.

    VálaszTörlés