.

"While we teach our children all about life, our children teach us what life is all about..."

"Amíg mi megtanítjuk gyermekeinket az élet dolgaira, Ők megtanítanak minket arra, miről is szól az élet..."

2010. november 30., kedd

Várjuk a Mikulást…

mikulás

Először is egy leszögezendő dolog: Lizzy azt hiszi, hogy a Mikulás és a Télapó 2 külön személy.Mikor mondta neki valaki, hogy majd jön a Télapó, és hoz ajándékot Lizzy azonnal rászólt:

Nem a Télapó! A Mikulás!

Ebben maradtunk.

Lizzy kérdésére, hogy “Mikor jön már a Mikulás?” nem tudtam jobbat kitalálni mólt héten, mint hogy: “Majd ha esik a hó” nem sejtvén, hogy ide Angliába idén is elég korán megérkezik a hó…és persze másnap havazott is..Lizzy kikerekedett szemmel kérdezte: JÖN MÁR A MIKULÁS? ESIK A HÓ!

Elmagyaráztam neki, hogy Magyarországról kell j9nnie, mert Angliában nincs Mikulás,és jövő héten ér ide.Ezt láthatóan elfogadható magyarázatnak minősítette, mert nem firtatta többet.

Bajban vagyok amúgy, mert ugye itt nem létezik Mikulás, azaz de, csak más melót kapott..itt Angliában Ő hozza a Karácsonyi ajándékokat, és azt is éjjel, mert ugye itt ajándékosztás (illetve megtalálás) 25-én reggel van.

Amcsi filmekben is látni, ahogy pizsiben bontogatják a gyerekek a dobozokat..

Nekem ez tetszik, de nem szakíthatom el a gyermeket a gyökereitől, azaz Lizzy jól össze lesz kutyulva, mert mi igenis magyar szokás szerint fogjuk tartani az ünnepeket.

Majd iskolásban magyarázhatja a barátainak, hogy mit miért úgy csinál, de nem baj, mert legalább ő már 24-én örülhet a meglepiknek, miközben a brit barátainak még egyet aludniuk kell rá.

Remélem helyesen teszem, hogy összekavarom szegényt, és később nem fog reklamálni.

Ami meg a Mikulást illeti…nos..eggyel több ok az ajándékozásra.Pukkadjanak meg a britek.Ide igenis Magyar Télapó fog jönni.Slussz passz..

 

1 megjegyzés:

  1. Nem kell ahoz Angliában élni, hogy a gyerek összezavarodjon Mikulás- Jézuska ügyben. A filmek, rajzfilmek, sőt a mesekönyvek is összezavarják őket itthon is. Márknak is próbálom magyarázni hogy a mesében azért hoz a Mikulás karácsonyfát, mert azok a mesefigurák messze laknak és a Jézuska nem tud hozzájuk elmenni, stb. Biztonság kedvéért már nézegettünk kis Jézus és felnőtt Jézus képeket, hogy róla is legyen egy kép a fejében. Meg angyalkákat is persze. :D

    VálaszTörlés