.

"While we teach our children all about life, our children teach us what life is all about..."

"Amíg mi megtanítjuk gyermekeinket az élet dolgaira, Ők megtanítanak minket arra, miről is szól az élet..."

2010. november 9., kedd

"Otthon"

Sziasztok kedves olvasok!

Tartozom egy beszamoloval.(kepeket majd kesobb csatolok)

Probalom igy jo par nap utan osszeszedetten leirni, bocsi, ha csapongok…

Szoval megerkeztunk szombat ejfel korul Ferihegyre, Mama es Csaba vartak a repteren, pedig Lizzyt beizzitottam, hogy “fuss, ott lesz nagyapaaaa!”, de Nagyapa nem erezte jol magat, es igy Mama es Csaba jott, de Nekik is nagyon orult Lizmo.

A repulon nem aludt a csaj, ennek ellenere nem dolt ki ahogy hazaertunk, hanem -mint szokta ilyenkor- hajnal 2ig jatszott a nappaliban, magyarazott, tobzodott.

Aztan kidoltunk mindketten.

Masnap csak delutan volt programunk Ribizli-Katanal a studiojaban a 13. keruletben.

Mi Mamaval mentunk, Timi es Gabor vittek a szokeket, akikkel kb egyszerre ertunk a studio ele.

Ott orultek egymasnak a csemetek, es erdekes modon tudtunk csinalni par jo kepet a 3 gyerekrol, illetve nehany “ Mama es a kiscsibek” kep is keszult.

A fotozas szuper volt, Kata turelmes es aranyos volt annak ellenere, hogy:

-noverem ES anyam is (kulon-kulon) kitakartak a vaku-ernyoket neha

- Lizzy meg akarta nezni Kata gepen a kepeket folyamatosan

- mindig a hintaszekben akart ulni

- mikor a Szokeket fotoztak befutott/ betancolt/ beult a kepbe allandoan

- a nagy feher ladabol esze agaban nem volt kimaszni a fotozas vegen…

- mindenutt jelmezek, zoknik, hajgumik hevertek a studioban szerteszet

De ezen kivul azt hiszem, jok voltak a csajok, egyszer tort el a mecses Gabinal, egyszer Lizzynel, de ez ertheto, nem aludtak delutan , es tulporogtek a fotozason, de angyalok voltak, tenyleg.

Masnap reggel jott ertunk Nagyapa es vitt Budajenore Timiekhez.

Ott nagyon jol ereztek magukat a gyerekek es mi is, Timi csodaugyes haziasszony volt, leste minden kivansagunkat, isteni fini aszaltszilvas bacon-os pulykatekercseket csinalt, es eszmeletlen finom salatat….leste minden kivansagunkat, es szuperul ereztuk magunkat.

Volt leizzadas, orrverzes, biciklizes, husveti kinder tojas- vadaszat a fuben, birkakergetes, cicasimogatas, farkasok elol elbujas a jateksatorban, szoval szuper volt.

Az ido 20 fok korul volt, es tuzott a nap, sajnos sapiban kellett kint bicikliznunk Lizzyvel, mert annyira le volt izzadva, hogy nagyon feltem, hogy meg jobban letaknyosodna, ha nem tennek ra sapit..

Kaptunk ezer kilo ruhat Lizzynek Timi ismerosetol, es Timi ellatott minket 3 orias szatyor ruhaval Vivinek, amiket kinottek a Szokek.

Ezek utan mentunk Viviekhez olyan 4korul.

Nagyapa is jott velunk.

Vivi keresztlanyom tunder volt, sokkal edesebben viselkedett Lizzyvel,mint multkor, Aput is szeretgette, es szavalt, enekelt es tancolt is nekunk!!!Nitaval sajnos nem tudtunk nagyon beszelgetni, de remeljuk jonnek hozzank jovore es majd akkor lesz mindenre idonk.Kaptunk mi is egy nagy adag ruhat amit Nitaek kaptak valakitol, es (idezem Nitat : ) Vivire a budos eletben nem lesznek jok, es nagyon orultunk mindegyiknek, a kis kek kardiganban utaztunk haza pl.!

Kovetkezo nap kimenot kaptunk Timi is es en is.

10kor taliztunk a varosban, es egesz 5ig dorbezoltunk. Fagyikelyhet ettunk, csevegtunk, vasarolgattunk, nevettunk nagyokat, es persze sokat beszeltunk a csajokrolJ

Szerdan Apu jott ertunk, es mentunk Dediekhez.

Ott Lizzy (Dedimama es en legnagyobb oromomre) evett rantotthusit krumplipurevel, sokat jatszott, es mikor mar nagyon almos volt olyan 2 korul akkor elindultunk. A kocsiban nem aludt, de azert tartottuk magunkat a programhoz, es mentunk Zsuzsiekhoz kicsit Dorkazni.

Dorka nem volt nagyon elemeben, nem annyira akart egyutt jatszani Lizzyvel, nem is nagyon eroltettuk, szoval ittunk fincsi forraltbort, ettunk par falatot Zsuzsi isteni brownie-jabol, osszenyalattuk magunkat Brunoval, kicsit jatszottunk, es mentunk haza, mert Lizzy hulla volt.

Mamanal voltunk 6korul, megfurdott, es fel hetkor mar horkolt.Masnap reggel negyed 8ig aludt egyhuzamban.

Csutortokon nagyon buta es nagyon szoke voltam, annak ellenere, hogy barna vagyok.

Elindultunk reggel 10kor vonattal Bajra Tincahoz. Timi is jott velunk mint bonuszJ

Nekem otthon ugye 2 telefonom van. Az angol HTC amirol neteztem estenkent, es a Pannon kartyaval a Nokia amirol hivtam, es amin hvtak az otthoniak.

Namost…

Mindketto telefont nemes egyszeruseggel otthon hagytam reggel, es boldogan elindultunk Mamaval a Delibe.

Nem tunt fel se a kocsiban, se a vonaton, hogy nincs nalam 1 telefon sem..Kozeledunk Tatahoz…allomas neve: Tovaroskert…Gigi felvisit:

Dejoo.,..erre emlekszem, jo helyen jarunk, a kovetkezo Tata!

Leszallunk, Vili (Kriszti ferje) sehol nem var minket.

Szep az ido, konkretan meleg van…varunk.Vili sehol.

Na jo- gondolom- Timi, hivjuk fel Majorosiekat…hol a telefonom…hol lehet az a sz*r…..-taskat kipakolom, sehol semmi-….basszus, kieshetett a zsebembol a kocsiban idefele…remek..hogy hivjuk fel Krisztit???

-Timi, tudod Kriszti szamat?

-Honnan tudnam?

- Zsuzsiet?

-pf…

ok..mi lehet a kozos pont Kriszti es Timi kozt???

MEGVAN>Vandor Agi volt osztalytarsa Timinek, es kozos forumos baratnonk Krisztivel.

Hivjuk fel!

Agi keszsegesen ugrott- egyemmeg- es azonnal felment skype-ra, msn-re, es kutatta a telefonkonyvet. Nem sokkal ezutan Timi telefonja csorog, Kriszti hiv, hogy (nem idezem szo szerint..)Hol a csudaban vagyunk.

Mondom Tata allomason.

Kriszti ekkor kedvesen megjegyezte, hogy Vili Tovaroskertnel var rank, mert multkor ott szalltam le, es az kozelebb van hozzajuk, aszittelk megjegyeztem, hogy ott kellene most is leszallni…nem jegyeztem meg.Jovanna.

De emlekeztem a nevere az allomasnak, meg mondtam is TiminekJ

Jol van, ok, bocs.

Na Vili 10 percen belul ott volt, es vitt minket …de nem haza, mert amennyit szarakodtunk mar ovi-ido volt, ideje volt Minervaert menni az oviba, szoval senki nem volt otthon, igy kivonultunk testuletileg az oviba.

Ott alltunk sorban a csoport szoba elott mint madarak a surgonydroton.

Tina, Kriszti, Timi, Vili, Lizzy es en…

Onnan haza, es indult a nagy jatszas.

Imadtak egymast a pockok, tunderek voltak, Lizzy inditott ugyan egy balesettel, mert nem nagyon vette eszre a nappaliban a lepcsofokot, es jol beutotte a csipojet es a terdet, de hamar elfeledtette vele a sok jatek es Micsur, es persze kedvence Tina.

Tina egy hos volt, szegenykem egy darabig nem is evett, mert vigyazott a torpekre, mi meg kint tomtuk magunkba a gyrost az etkezoasztalnal.(nagyon durva mennyiseget…en legalabbis…)

Aztan Vilivel elvonultunk Avatart nezni 3D-s teven, amitol leesett az allam, majd megvitattuk, hogy ha en megnezem a Start Trek osszes hatvanezer reszet, akkor o cserebe megnezi az Ocean’s trilogiat… kivancsi leszek, mikor fog ez megvalosulni.Barmelyik oldala elegge utopisztikus…

Egy szo,mint szaz; nagyon jol ereztuk magunkat, gyerekek is, mi is, es nagyon sajnaljuk, hogy legkozelebb csak jovore tudunk talalkozni majd..

Hazafele a vonaton Timi lereppent Biatorbagynal, mi pedig az addigra alvo Micivel elmentunk a Delibe.

A Blahan osszeszedett Mama, es vitt haza..illetve vitt volna, ha a gyorsforgalmi ut nem lett volna teljesen beallva.

Mindenki fordult visszafele, menekult le az utrol, es ameddig ellattunk hosszu egybefuggo allo sort lattunk.

Lizzy almos, faradt, ehes volt, nem tudott nyugodtan ulni, hisztizett, feszkelodott, visszabeszelt…

Anyu vegulis megfordult es elmenekult egy kis mellekutcan, es hip-hopp otthon voltunk.

Otthon vacsi es alvas.

Masnap indulas haza. Elozo ejszaka letelepedtem a nappaliban a foldre, kinyitottam a borondot, es magam melle pakoltam a cuccokat, amiket elvileg bele kellene tudnom gyomoszolni…elso (es masodik) ranezesre is lehetetlennek tunt.

Anyu hozott egy kisebb taskat, ami elvileg minosulhet kezipoggyasznak, es mivel Micinek nincs kezipoggyasza, de lehetne neki…az lesz a mento otlet.

Volt ott minden.

Sioveralba csomagolt Tokaji aszu, zoknival kitomott Barbie auto, varrodobozba zart teasbogre…..eskuszom le kellett volna fotozni.

Vegul is becsuktam…ra kellett ugyan ulnom a tetejere, hogy ezt kivitelezni tudjam, de sikerult.

Masnap az uton Baba nem aludt a repulon, inkabb egy Adrian nevu kisgyerekkel jatszott, aztan az elottunk ulo angol urat szorakoztatta a pulss patkanyaival…Angol ur nem banta , szoval jol elvoltunk.

Ketszer is kellett pisilnie a repcsin, egyszer majdnem 20 percet kellett varnia, mert turbulencia miatt nem volt nyitva a wc, de okos nagylany kibirta.

Luton repteren megkocogtatta a vallamat Ildiko baratnom, es onnantol a kis csomagunkat o hozta, valamint csomagfelugyeleti feladatokat latott el,mig mi penzt vettunk ki, vettunk valami italt, es elmentunk wcre.

Szegeny Ildi, legkozelebb nem mer majd felismerni a repteren…

Koszonjuk a segitseget igy utolag is.

Angliaban az ido szemetelo majd kesobb eros eso, szel, kb 6 fokkal huvosebb,mint otthon.Eljen az Albion!

Busszal mentunk Cambridge-be, de mire jott a busz Lizzy mar nagyon ramatyul nezett ki.

Beesett, taskas volt a szeme, es nagyon almos volt.

A buszon elaludt, es amilyen allat modjara vezetett a sofor vegig fognom kellett, le ne essen egy kanyarban az ulesrol.

Cambridgebe erve hivtunk egy taxit, ami kicsit kesett, csepegett az eso, Lizzynek pisilni kellett…es nagyon ki volt szegeny, mert fel kellett keltenem a buszon, pedig O bekeszult, hogy atalussza az ejszakat.

A taxiban feladta a dolgot, sirt, hogy haza akar menni, es hanynia kell, 3x alltunk meg hanyni az esoben, a taxis tunemeny volt, minden alkalommal megallitotta a taxiorat.

Aztan kakilnia kellett, aztan megint hanyni, de szerintem csaj rosszul erezte magat, mert mire hazaertunk elszallt minden, berepult a szobaba, elkezdtett jatszani, megette a vacsorajat, boldogan furdott, es elaludt.

Aznap ejjel belazasodott, es ez van azota is…Semmi durva, talan csak a kimerultseg egy kis virussal keverve.

Na ennyi tortent.

Koszonunk mindent Mindenkinek, a sok szep ajandekot, a finom hamikat, a turelmet, a taxiszolgalatot, es Timinek, hogy eljott velunk Bajra, nagyon jo otlet volt.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon élveztem a bejegyzést! :D

    Irtó sűrű volt a program, én tuti nem bírtam volna ezt a feszített tempot, le a kalapal előttetek!!!

    Gyógyuljatok!

    VálaszTörlés
  2. :))) De jó volt Veletek!
    Köszönjük a beszámolót! Még olvasni is fárasztó volt. De élmény, az tény. Jó lett volna mindehol ott lenni Veletek kicsit... (Főleg a fotósnál és a fagyis résznél.)
    Lizzy egy hős, ez még egy felnőttnek is komoly erőpróba, nem még neki...
    Puszi

    VálaszTörlés
  3. Jó volt olvasni ezt a sűrű programleírást. Egy hős vagy, hogy ezt bevállaltad! Lizzy is nagyon ügyes nagylány és remélem azóta teljesen kipihente magát! Sok kép lesz, ugye? :)

    VálaszTörlés