.

"While we teach our children all about life, our children teach us what life is all about..."

"Amíg mi megtanítjuk gyermekeinket az élet dolgaira, Ők megtanítanak minket arra, miről is szól az élet..."

2012. január 2., hétfő

Boldog új Évet Mindenkinek!

Gondolkodtam, milyen frappánsabb címmel hozakodjak elő, de ennyi telt tőlem..

Boldog és vidám, jó meglepikben, szeretetben és egészségben gazdag 2012-t kívánok blogunk kedves olvasóinak.Ja, és magunknak is!:)

Eltelt a Karácsony (végre) .(Ritka közös kép:)3_3

és túl vagyunk a szilveszteren is (szerencsére), szerdától ismét iskola (hála az égnek).

Lizu nagyon vágyik vissza, sok volt ez a két hét, bár jól éreztük itthon magunkat.

Nem volt iskola jó ideje, de a 4 és fél évesem minden nap betűket írt, számolt, és a korosztályának készített feladatokat oldott meg a könyvből, amit vettem neki.

Imádja hogy egyre jobban megy neki lassan az összes szám leírása, kivonni is egyre ügyesebben tud, persze még csak úgy, hogy lát 5 képet, egy kivonás jelet és 2 képet. Akkor tudja, mennyi marad. Számokat látva még nem megy neki.

naponta emlegeti a tanárnőit és a barátait, szerintem nagyon boldog lesz szerdán, hogy végre mehet hozzájuk.

A 2 hét után bővült a Mici által szeretett ételek repertoárja, büszkén és nagyon boldogan jelentem, hogy a paradicsom leves, a bableves tejföllel és a custard (angol vanília öntet) is felkerült a listára.

Eszik több mindent, de keveset szeret igazán.

A csaj amúgy hihetetlenül, és nekem is szemmel láthatóan megnyúlt, lötyögnek rajta a nadrágok, és a hosszú ujjú pólók karjai.

IMG_2569

tancol

Továbbra is állandóan nevet, kivéve,mikor hisztizik, de azt csak akkor, ha gyerek -társaságban van, leginkább ezen belül pedig akkor, mikor Danával.

De mikor velem van, akkor:

IMG_2566  IMG_2565

A szemei miatt még lesznek gondjaim, úgy érzem….a pasik (a mini formátumúak egyelőre ) már így is imádják…mi lesz később, belegondolni is rossz…

A mai napunk jó volt, leszedtük a fát, Mici segített, és végre tényleg segít, ha segít. Eddig csak hátráltatott, de már tényleg ügyesen részt vesz a dolgokban, nagyon élvezem.

IMG_2571

IMG_2576

Aztán paradicsom levest ebédeltünk Thomas-os tésztával, és a képen látható adagot MIND benyomta TÖK EGYEDÜL, és nem is rohangál, és pattant fel közben.

IMG_2578

Ebéd után kicsit ejtőztünk, majd irány a park bicajjal, mert tűzött a nap..sajnos hideg volt (mihez képest, 3C volt, bár az itt hideg…)

IMG_2583 IMG_2581

Érdemes megfigyelni a kabátja mellzsebéből kikandikáló galapagosi teknőst, ami Némó meséből a Szotyi nevű példány :)

Itthon jól kifulladva berakott a dvdbe egy kisvakondot, stílszerűen megölelte a főhős plüss példányát, és elterült a kanapén. Jó napunk volt, remélem Nektek is.

IMG_2586

1 megjegyzés:

  1. Valóban nagyot nőtt az én kis Micikém és örülök neki,hogy ennyire szeret suliba járni.Sokat változott,de hát ez törvényszerű,nem is hihetjük azt,hogy mindig ilyen marad.A képek jók,a legjobban az tetszik,ahol hárman vagytok.
    Cupp Nagyapától.

    VálaszTörlés