.

"While we teach our children all about life, our children teach us what life is all about..."

"Amíg mi megtanítjuk gyermekeinket az élet dolgaira, Ők megtanítanak minket arra, miről is szól az élet..."

2012. március 14., szerda

Farmon jártunk

Erre a farmra (klikk a linkért) látogatott ma Lizu osztálya iskolabusszal.

Nem először járt angol farmon, voltunk régebben is ITT (link!) de ez volt az első iskolai kirándulása Micinek, és abban a szerencsében volt részem, hogy ott lehettem én is, mint kísérő.

30 gyerek volt ( a Tukán és a Papagáj osztály) és összesen 13 felnőtt.

Reggel kaptam egy laminált tervet, mikor mit csinálunk, ki van az én csoportomban, kaptam egy elsősegély dobozt, és mondták, hogy bibit ragasztani is azonnal hívjak elsősegélyre képzett tanárt, ne csináljak semmit, majd csillapíthatok vérzést ha kell.

(Nem kellett elővenni sem a dobozokat szerencsére)

Kaptam térképet a farmról, bejelölve rajta a kisállat simiző helyet, a nagyobb állatokat, a 4 wct és a 200 kézmosó pontot.

A busz út 1 óra volt kb…ekkora zajt az éééééletemben nem hallottam,ésnem is voltak rosszak a kölkök…csak mindenki beszélt, és nevetgélt, meg megpróbálta túlharsogni a többit. A kanyarban sikítottak, az alagútban ordítottak és rájuk szólni sem lehetett, mert amúgy jók voltak, bekötve ültek a seggükön mind.

Megérkezvén mindenki pisi, kézmosás és tízórai egy nagy teremben. A teremnek üvegajtajai és üveg fala volt, és ezt láttuk az almánkat majszolva:

páva

Aztán mentünk baba bárányokat etetni cumisüvegből.

2 hetes barik voltak, 8 darab finom meleg lámpa alatt a szalmán.

Mindegyiknek a királyi családból választottak nevet,így volt Elizabeth is.Nem tudtam fotózni,ahogy Lizu eteti mert egy nekem kijelölt kisfiúnak ÉPPEN AKKOR kellett wcre mennie…..:(

lambs

Utána mentünk traktorozni…döcögős volt és szeles.De a gyerekek imádták.

tractor2

A traktor végigvitt minket a farmon, jó 30 percig mentünk. Egyszer megálltunk egy domb mellett, ahova felmásztunk,mert a tetején egy kacsás tó bújt meg. A gyerekek  (hátuk mögött mélység,előttük mély és hideg víz) angyalok voltak, senkire nem kellett rászólni.

Nem látszik innen, de ez egy magas domb.

tractor

Utána ebéd és szabadfoglalkozás (ergo játszótér és labirintusban szaladgálás)

 IMG_3591IMG_3575

A következő képen a Tukán osztály tanára fotózza a gyerekeit a tuja-labirintusban:)IMG_3581  Menő traktror mászóka és csúszda.IMG_3588

Utána mentünk lovakat és teheneket nézni.Ja, és kecskéket etetni.

IMG_3594 IMG_3593

got

Láttuk, hogyan működik a vizimalom, tehettünk bele gabonát…nagyon tetszett a kölköknek.Felmásztunk a vízmalomba és felülről néztünk le a kerékre, ahogy forog. Csúcs volt. Minden ráccsal van elkerítve persze.

IMG_3599

IMG_3600

Hazafelé a 30 gyerekből 14 kidőlt…..Enyém persze nem, ő játszott a plüss sünivel, amit stikában vettem neki az ajándékboltban pisilés címszó alatt:)

IMG_3612 IMG_3606 IMG_3607 Voltak akik ébren voltak, de közel nem voltak olyan virgoncok, mint az odaúton, így nem sajgott a fejem,,mire visszaértünk a suliba.IMG_3610

Szuper nap volt, és jó volt látni, hogy a tanároknak van szavuk és mindenki hallgat és figyel rájuk.

Ha valaki zsivány volt elég volt Miss Armitage egy fél mondata, hogy “I’m not happy!” és a delikvens azonnal angyallá vált.

Szuper iskola ez, na, eddig is tudtam, de mostmár tuti biztos vagyok benne.

Nézzétek a virágomat így levezetés képpen:

bird

2 óra alatt történt ez a sorozat.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lehetett, igaz én még nem voltam angol farmon, de határozottan különleges a kisugárzásuk...jó ez hülyén hangzik, de akkor is :)

    VálaszTörlés