.

"While we teach our children all about life, our children teach us what life is all about..."

"Amíg mi megtanítjuk gyermekeinket az élet dolgaira, Ők megtanítanak minket arra, miről is szól az élet..."

2011. december 24., szombat

Szép Vidám Karácsony

Először is köszönöm az aggódó leveleket, hozzászólásokat, és ránk gondolást, Lizzynek ma kutya baja nem volt, így tuti, hogy az antibiót nem bírta a kúra végére a kis gyomra…de mára már megint önmaga volt, és ennek szemmel láthatóan ő örült a legjobban. Hajtogatta állandóan, hogy : Nem fáj a pocim!!!!  

1 körül befutott Apa, és feldíszítették a fát Micivel…Viccesnek találták, hogy mindent ráaggattak a fára, amit a dobozban találtak, én nyafogtam, hogy neeeee, ronda leeesz, de ők nevetgéltek, és csak tették, csak tették a sok díszt…….iszonyatos eklektikus és zsúfolt szörnyűség lett a végeredmény, de Lizzy állítja, hogy ennél szebb fát még nem látott….remek…ízlésficam…minden, ha ettől boldog, legyen.Max ritkán nézek rá.

Az ebéd fantasztikusan sikerült, narancsos aszaltszilvás kacsa krumplipürével és lilakáposztával (furcsán hangozhat, de harmónikus volt így) leöblítve kis 5 puttonyos Aszúval. Lizzy rengeteget evett, nem győztük elég gyorsan vágni neki a húst.

Bort nem kért…

Ebéd után Apa elrendezte a fa alatt az ajándékokat, meggyújtotta a csillagszórókat (erre később visszatérek) és csilingelt..Mi Lizuval persze kint vártunk.

Lizus imádta a csillagszórót, felőle hagyhattuk volna a csudába az egész ajándékosdit, csak még legyen csillagszóró!:)

Először Török Mama, Török Nagyapa és Timiék ajándékát nyitotta ki, nagyon örült a sok új magyar (nagy szám ez itt) mesének, majdnem el is felejtkezett a hatalmas dobozról, amit tőlünk: Gyuritól és tőlem kapott.

Végül rávezettük, hogy majd később olvasunk el MINDEN könyvet, most bontogatunk tovább.

És megkapta a rajzasztalkáját.

Tudtam, hogy telitalálat lesz, mert sokat ír, rajzol, számkat ír, vonalakat köt össze, és ez pont neki van. Imádja, látszik rajta, hogy nagyon eltaláltuk!

Emellett kapott egy plüsskutyát Morzsát is, na nem azért mert nincs plüssünk, ..van annyi, mint a rosseb,, de egy Karácsony állatka nélkül----na ugye..

SZóval az este nevetgélősen, evősen, ivósan és olvasósan telt.

Gyurit konkrétan megmérgeztem az ipari mennyiségű étellel, amit felsorakoztattam, és amiből peersze evett nem is keveset. Mindenből…rossz volt nézni:)

Ezért ő a kanapén ülve Lizzynek olvasást választotta fő tevékenységnek, amit Lizzy nagyon értékelt, és hordta oda Apának az új könyveit sorban.

Aztán Apa fürdetett (mármint nem engem,….szép magyar nyelv…) majd hazament. mi meg ugrottunk ágyba. Mici kisasszony kettőt szusszant, odalökte, hogy fantasztikusan érezte magát, és örül nagyon mindennek, és snitt---kidőlt.

Visszatérve a csillagszóróra.

Timi küldött egy édes kis csomagot , ami ma érkezett meg postán. Szuper időzítés.

Tudtam hogy van benne csillagszóró, kértem Timit, hogy küldjön.

Kivettem, Lizu nézi, nézi….Ez MI???- Mondom csillagszóró.

Lizu szeme elkerekedik: ÓÓÓÓÓ…..olyan, mint a Bogyó és Babócában?

Hmm…igen olyan, de Lizu, te még soha nem láttál IGAZI csillagszórót?

-Nem.

És ekkor esett le, hogy bizony, mikor 2 (vagy 3) éve otthon Karácsonyoztunk akkor láthatott csillagszórót, de itt nem.Arra viszont nem emlékezhet, így nem tudja, milyen.

Jujj, de nagy dolog ez, azonnal teleaggattuk a fát és lekapcsoltuk a villanyt, úgy csengetett a Jézuska…..Lizu szája előbb tátva, majd vigyorra húzva.

Olyan boldog volt, hogy na.

EGy árva hiszti, szófogadatlanság nem volt, Gyuri meg is kérdezte, hogy miért ilyen feltűnően jó és boldog ez a gyerek, vajon mit akarhat?:)

Szerintem csak örült, hogy nem fáj a hasa, együtt vagyunk mind, és hát----

--- KARÁCSONY VAN!

 anyával Apával APával2 IMG_2387  IMG_2400IMG_2401 IMG_2405 IMG_2413 IMG_2415 IMG_2421 IMG_2422 IMG_2430 IMG_2433 IMG_2434 IMG_2436 IMG_2441 IMG_2445 IMG_2446  IMG_2476

2 megjegyzés:

  1. Annyira, de annyira, de annyira szépek vagytok, hogy na... És véleményem szerint, igen is szép lett a fa...

    Nem tudom volt-e alább már ilyesféle bejegyzésed, de érdekes, amit most írtál... És örülnék nagyon, ha össze szednél pár dolgot, ami ott van, ide haza nincs. Vagy máshogyan van, mint itthon... Tudod... kulturális különbségek :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen így ismeretlenül a szép szavakat, ami pedig A szokásokat illeti:

    http://www.csaladinfo.hu/index.php/tevhitek-angliarol

    :)

    VálaszTörlés